VENKEL MET ROMESCOSAUS
500 gram venkelplakken
150 gram bloem
1,5 deciliter bier
zout
2 grote vleestomaten
1 teentje knoflook
2 kleine gedroogde pepers
6 gepelde amandelen
1 deciliter olijfolie
1 deciliter rode wijnazijn
Haal de plakken venkel door bloem en daarna door een glad beignetbeslag, dat u roert van bloem en bier. Bak ze in enkele minuten gaar en goudbruin in ruim frituurvet van 175 °C.
Maak de saus door de ingekerfde tomaten, teentje knoflook en pepers op een bakblik te roosteren onder een hete grill. Schil de tomaten en pureer ze in een keukenmachine of met een staafmixer. Roer de olie en de azijn erdoor en maak de saus op smaak met peper en zout. Geef de (hete) saus bij de gefrituurde venkel.
4 personen
gebied : Barcelona, Catalonië, Spanje
gerechtsoort : groentegerecht
bron : Margrietagenda 1995
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten