CATALAANSE SPINAZIE
1 kilogram spinazie
3 eetlepels olijfolie
3 teentjes knoflook uit de pers
3 eetlepels pijnboompitten
3 eetlepels krenten
zeezout
zwarte peper
Verwarm de oven. Was en hak de spinazie, kook ze 10 tot 12 minuten tot de spinazie een derde geslonken is. Giet af en laat afkoelen, pureer de spinazie in een blender of foodprocessor tot een dikke puree. Doe de spinazie in een ovenschotel en zet deze in een warme oven.
Fruit de knoflook in de olijfolie en voeg de pijnboompitten en krenten toe, laat ze al roerend even mee fruiten. Strooi er zout en peper over en giet de saus over de spinazie.
Draai de oven hoog om de spinazie goed op te warmen.
4 personen
gebied : Catalonië, Spanje
gerechtsoort : groentegerecht
bron : De Mediterrane vegetarische keuken / Colin Spencer
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten