FUNGHI ALLA PALERMITANA (GEBAKKEN CHAMPIGNONS À LA PALERMO)
500 gram champignons
5 eetlepels olijfolie
3 teentjes knoflook uit de pers
1 gehakte groene peper
2 eetlepels gehakte peterselie
2 theelepels citroensap
zeezout
zwarte peper
3 eetlepels bruinbroodkruimels
30 gram boter
Verwarm de oven voor op 200°C. Doe alle ingrediënten in een kom, behalve de broodkruimels en de boter. Meng alles goed door elkaar en laat het een half uur staan.
Beboter 6 taartvormpjes, verdeel hierover het champignonmengsel en bestrooi elk vormpje met wat broodkruim en boter. Zet de champignons 15 minuten in de oven.
6 personen
gebied : Italië (Palermo, Sicilië)
gerechtsoort : voorgerecht
bron : De Mediterrane vegetarische keuken / Colin Spencer
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten