CAPONATINA (AUBERGINES IN ZOETZURE SAUS)
3 aubergines
500 gram tomaten
1½ deciliter olijfolie
1 ui, in plakjes gesneden
50 gram kappertjes
50 gram groene olijven, ontpit en gehalveerd
1 eetlepel grove rietsuiker
2 eetlepels rode wijnazijn
50 gram sultanarozijnen
50 gram pijnboompitten
zeezout
zwarte peper
Verwarm de oven. Snijd de aubergines in plakken, strooi ruim zout erover en laat 1 uur staan. Snijd de tomaten in tweeën en stoof ze 10 minuten op een laag pitje. Giet ze daarna door een zeef en verwijder velletjes en pitjes. Was het zout van de aubergines, sauteer ze in de hete olie. Haal ze uit de pan als ze knapperig zijn en leg ze op een schaal. Fruit de ui in de achtergebleven olie tot ze zacht is en voeg dan de tomatensaus en de rest van de ingrediënten toe. Laat alles 15 minuten zachtjes stoven en giet de saus daarna over de aubergines. Zet de schaal 10 minuten in een hete oven.
4 personen
gebied : Italië (Sicilië)
gerechtsoort : groentegerecht
bron : De Mediterrane vegetarische keuken / Colin Spencer
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten