SALSA AGRODOLCE (SICILIAANSE ZOETZURE TOMATENSAUS
1 blikje tomatenpuree
3 eetlepels suiker
3 eetlepels citroensap of 2 eetlepels wijnazijn
3 eetlepels grote blauwe rozijnen
1 kopje water of appelsap of half water - half wijn
4 eetlepels pijnboompitten, sesamzaad of zonnebloempitten
Op een kleine vlam de suiker in het water of het appelsap laten smelten, daarna de tomatenpuree toevoegen en het citroensap of de wijnazijn. Een kwartier heel zachtjes laten koken. De grote zogenaamde tafelrozijnen en pijnboompitten, sesamzaad of gepelde zonnebloempitten toevoegen. Voortreffelijk bij vis en gevogelte.
4 personen
gebied : Italië (Sicilië)
gerechtsoort : saus
bron : De Italiaanse keuken / Marianne Piepenstock
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten