VARKENSVLEES MET MAÏS EN SNIJBONEN
Heel kleurig, deze schotel met knapperige snijbonen en lichtzoete maïs. De stukjes vlees krijgen kleur door de braad- en grillkruiden.
1 ui
100 g snijbonen
2 bolletjes gember
1 blikje maïs (nettogewicht ± 150 g)
50 g ontbijtspek
2 ongepaneerde varkensschnitzels (± 200 g)
2 tl braad- en grillkruiden
1 el boter of margarine
Ui pellen en snipperen. Snijbonen wassen. Afhalen en in stukjes van ± 1 cm snijden. Gember in stukjes snijden. In zeef maïs laten uitlekken. Spek en vlees in stukjes snijden. Tot gebruik afgedekt in koelkast leggen.
Vlees bestrooien met braad- en grillkruiden. In schaal (inh. 1 l) boter verhitten (onafgedekt, 100%, 1 - 2 min.). Ui toevoegen en zachtjes bakken (onafgedekt, 100%, 2 - 3 min.). Snijbonen erbij doen en meewarmen (onafgedekt, 100%, 2 - 3 min.). Toevoegen: vlees, spek. In magnetron bijna gaar laten worden (afgedekt, 100%, 3 - 4 min.). Maïs en gember erdoor scheppen en meewarmen (afgedekt, 100%, 1 - 2 min.). Lekker met rijst en tomatensla.
2 personen
voedingswaarde : 460 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 20 / 17 minuten
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Tip augustus 1987
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten