vrijdag 13 augustus 2010

Varkensvlees met maïs en snijbonen

VARKENSVLEES MET MAÏS EN SNIJBONEN

Heel kleurig, deze schotel met knapperige snijbonen en lichtzoete maïs. De stukjes vlees krijgen kleur door de braad- en grillkruiden.

1 ui
100 g snijbonen
2 bolletjes gember
1 blikje maïs (nettogewicht ± 150 g)
50 g ontbijtspek
2 ongepaneerde varkensschnitzels (± 200 g)
2 tl braad- en grillkruiden
1 el boter of margarine

Ui pellen en snipperen. Snijbonen wassen. Afhalen en in stukjes van ± 1 cm snijden. Gember in stukjes snijden. In zeef maïs laten uitlekken. Spek en vlees in stukjes snijden. Tot gebruik afgedekt in koelkast leggen.
Vlees bestrooien met braad- en grillkruiden. In schaal (inh. 1 l) boter verhitten (onafgedekt, 100%, 1 - 2 min.). Ui toevoegen en zachtjes bakken (onafgedekt, 100%, 2 - 3 min.). Snijbonen erbij doen en meewarmen (onafgedekt, 100%, 2 - 3 min.). Toevoegen: vlees, spek. In magnetron bijna gaar laten worden (afgedekt, 100%, 3 - 4 min.). Maïs en gember erdoor scheppen en meewarmen (afgedekt, 100%, 1 - 2 min.). Lekker met rijst en tomatensla.

2 personen

voedingswaarde : 460 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 20 / 17 minuten

gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Tip augustus 1987

Geen opmerkingen: