vrijdag 13 augustus 2010

Komkommerroomsaus met tonijn en sardines

KOMKOMMERROOMSAUS MET TONIJN EN SARDINES

1½ komkommer
1 blik tonijn in olie (nettogewicht 200 gram)
1 ei
¼ liter slagroom
1 theelepel dragon
zout
peper
2 blikjes sardines in olie (à nettogewicht 120 gram)
6 takjes peterselie

1 komkommer wassen, schillen en in stukjes snijden. In zeef boven kom tonijn laten uitlekken. In braadpan 2 eetlepels tonijnolie verhitten. Met deksel op pan komkommer 10 minuten zachtjes stoven. Intussen ei splitsen. (Eiwit wordt niet gebruikt.) In kom dooier met slagroom loskloppen. Met schuimspaan komkommer in mengbeker scheppen. 1 minuut pureren. ½ komkommer wassen en in heel kleine stukjes snijden. In braadpan doen: komkommerpuree, komkommer, tonijn, ei-slagroommengsel, dragon, zout en peper. Al roerende tegen de kook aanbrengen (niet laten koken). Blijven roeren tot lichtgebonden saus. Op smaak brengen met zout en peper. Laten afkoelen. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
In zeef sardines laten uitlekken. Eventueel graatjes verwijderen. Met vork in kleinere stukken verdelen. Aan saus toevoegen. Al roerende tegen de kook aanbrengen. In schaal doen. Peterselie erboven fijnknippen. Lekker met worteltjes en macaroni

4 personen

voedingswaarde : 300 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 30 / 5 minuten

gerechtsoort : visgerecht

bron : Tip augustus 1988

Geen opmerkingen: