vrijdag 13 augustus 2010

Bonen-maaltijdsalade met maïs en komkommer

BONEN-MAALTIJDSALADE MET MAÏS EN KOMKOMMER

1 blik kidneybeans (nettogewicht 400 gram)
1 blik maïskorrels (nettogewicht 300 gram)
½ dunne komkommer (200 gram)
1 theelepel mosterd
2 eetlepels azijn
1 theelepel gemberpoeder
zout
peper
3 eetlepels olie
2 takjes peterselie

In zeef bonen en maïs laten uitlekken. Komkommer wassen. In plakjes snijden. In kommetje doen: mosterd, azijn, gemberpoeder, zout, peper en olie. Tot sausje roeren.
In schaal doen: bonen, maïs en komkommer. Sausje erover schenken. Peterselie erboven fijnknippen. Door elkaar scheppen. Lekker met stokbrood.

2 personen

voedingswaarde : 440 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 5 minuten

gerechtsoort : maaltijdsalade

bron : Tip augustus 1990

Geen opmerkingen: