BLOEMKOOL MET WATERKERSSAUS
Een fluweelzachte groene saus met een verfijnde smaak. Zo wordt bloemkool ineens chic…
1 bloemkool
zout
2 deciliter droge witte wijn
2 sjalotjes
1 deciliter room
75 gram waterkersblad
125 gram boter of margarine, ijskoud
Verdeel de bloemkool in roosjes en kook ze in water met wat zout in 10 - 15 minuten gaar en laat goed uitlekken. Snipper de sjalotjes en kook ze in een steelpan met de wijn tot de helft in. Roer de room erdoor en kook het mengsel weer tot de helft in. Hak de waterkers fijn, voeg toe aan de saus en laat het in 1 - 2 minuten slinken. Voeg al kloppend met een garde in delen de in blokjes gesneden boter toe en breng de saus steeds aan de kook, zodat een gebonden saus ontstaat. Pureer de saus met de staafmixer, zo wordt de saus ook nog wat schuimiger. Leg de bloemkool op een schaal, schenk de saus erover en geef er desgewenst wat geraspte oude schapenkaas bij.
4 personen
voedingswaarde : 445 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gerechtsoort : groentegerecht
bron : Tip Culinair augustus 2002
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten