donderdag 13 mei 2010

Groene asperges met gebraden kalkoenfilet en kruidige couscous

GROENE ASPERGES MET GEBRADEN KALKOENFILET EN KRUIDIGE COUSCOUS

1 eetlepel kipkruiden
2 eetlepels olie
500 gram kalkoenfilet, in dikke repen
2 teentjes knoflook, geperst
250 gram instant couscous
sap van ½ citroen
2 eetlepels extra vergine olijfolie
4 eetlepels gehakte groene kruiden zoals peterselie, koriander, basilicum
zout
versgemalen peper
500 gram groene asperges

Vermeng de kipkruiden met een eetlepel olie en schep de kalkoenfilet erdoor. Snijd de onderste 2 centimeter van de asperges af en snijd ze doormidden.
Maak de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vermeng het citroensap, de olie en gehakte kruiden met elkaar en giet dit over de gewelde couscous. Schep goed door en breng op smaak met zout en peper. Verwarm een eetlepel olie in de koekenpan en bak de repen kalkoenfilet met de knoflook om en om in 10 minuten bruin en gaar. Kook ondertussen de asperges in ruim water met zout in 10 minuten beetgaar. Schep de stukken asperges door de couscous. Verdeel de couscous over 4 borden en schep de kalkoen met wat knoflookjus erop.
Lekker met een groene salade.

4 personen

voedingswaarde : 440 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten

gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Boodschappen mei 2009

Geen opmerkingen: