zondag 14 februari 2010

Dadel-kaneelblokjes

DADEL-KANEELBLOKJES

Dadel-kaneelblokjes zijn luchtdicht verpakt maximaal 5 dagen houdbaar en maximaal 3 maanden in de vriezer. Haal ze niet door de poedersuiker als u ze wilt bewaren.

600 gram hele gedroogde dadels zonder pit, fijngehakt
½ liter water
1 theelepel bakpoeder
125 gram boter, in klontjes
150 gram bruine basterdsuiker
2 eieren
125 gram bloem
60 gram zelfrijzend bakmeel
½ theelepel kaneel
60 gram poedersuiker, om te bestuiven
½ theelepel kaneel, om te bestuiven

Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een vierkant, ondiep bakblik van 23 centimeter in en bekleed de bodem met bakpapier. Meng dadels met het water in een steelpan, breng aan de kook en neem van het vuur. Roer er het bakpoeder door en meng goed. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Klop boter en suiker met een mixer bleek en luchtig. Voeg een voor een de eieren toe en klop telkens goed door. Zeef bloem, meel en kaneel boven een kom en spatel er om en om het botermengsel en het dadelmengsel door. Verdeel over het bakblik en bak 55 - 60 minuten, of tot een in het midden gestoken prikker er schoon uitkomt. Laat 5 minuten rusten in het blik en laat dan volledig afkoelen op een rooster.
Snijd in 36 stukken en leg ze op een vel bakpapier. Bestuif ze met poedersuiker en kaneel en schep alles om. Meteen serveren (de suiker wordt vrij snel geabsorbeerd door de cakejes als u ze laat staan.)

36 stuks

gerechtsoort : gebak

bron : Specerijen : De kleurrijke wereld van geuren, smaken en toepassingen / Jane Lawson

Geen opmerkingen: