zondag 14 februari 2010

Gebraden kip met ui en sumak

GEBRADEN KIP MET UI EN SUMAK

2 eetlepels olijfolie
1½ kilo kipdelen met vel, vet weggesneden
5 grote uien, in dunne parten
3 tenen knoflook, fijngehakt
2 eetlepels sumak
1½ eetlepel kippenbouillon of water

Verwarm de oven voor op 170°C. Verhit de helft van de olie in een ruime koekenpan op halfhoog tot hoog vuur. Braad de kip aan, in porties, tot het vlees lichtbruin is. Haal uit de pan en zet weg.
Doe de rest van de olie in de pan en fruit de ui in 10 minuten goudgeel. Voeg knoflook en sumak toe en bak 1 minuut. Schep de helft van het uimengsel in een diepe ovenschaal en schik er de kipdelen op. Bedek met de rest van de ui, giet er de bouillon bij en dek af met aluminiumfolie.
Stoof de kip 50 - 60 minuten in de oven, of tot het vlees gaar is. Haal de schaal uit de oven en laat 10 minuten rusten. Proef op smaak en serveer met pitabrood en een groene salade.

4 personen

gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Specerijen : De kleurrijke wereld van geuren, smaken en toepassingen / Jane Lawson

Geen opmerkingen: