VIETNAMESE SLAROLLETJES MET DIP
8 mooie stevige slablaadjes (kropsla)
¼ komkommer
1 rode paprika
4 lente-uitjes
15 gram verse muntblaadjes
15 gram verse basilicumblaadjes
Conimex Sojasaus
Was en droog de slablaadjes. Was en snijd de komkommer in smalle reepjes. Was en halveer de paprika. Verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in smalle reepjes. Snijd de lente-uitjes in smalle ringetjes. Was en droog de kruidenblaadjes.
Verdeel vlak voor het serveren de groentereepjes en de kruidenblaadjes over de 8 slablaadjes. Rol elk slablaadje mooi op. Leg op elk bord 2 slarolletjes en geef er per persoon een klein schaaltje met sojasaus bij.
Variatie: Laat je gasten aan tafel zelf de rolletjes maken. Zet dan als extra ingrediënten ook gekookte, gepelde garnalen, reepjes krabstick, taugé, verse korianderblaadjes en partjes limoen in bakjes op tafel.
4 personen
bereidingstijd : 15 minuten
gebied : Vietnam
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Conimex wokmail
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten