VIETNAMESE KIP MET GEMBER EN VIJFKRUIDENPOEDER
Dit zoet-pittige gerecht uit Vietnam is ook heerlijk als onderdeel van een minirijsttafel.
2 eetlepels olie
1 kleine ui, in partjes
200 gram kipfilet, in blokjes
1 teentje knoflook, in dunne plakjes
stukje gemberwortel van 20 gram, fijngehakt
1 ½ eetlepel honing
1 ½ eetlepel vissaus
1 ½ eetlepel sojasaus
½ theelepel vijfkruidenpoeder of koekkruiden
zwarte peper
1 eetlepel korianderblad, fijngehakt
Verhit de olie in een wok of hapjespan. Roerbak de ui hierin 3 minuten. Voeg de stukjes kip toe en roerbak ze 3 minuten. Voeg de knoflook en gember toe en roerbak ze mee tot ze beginnen te geuren. Roer de honing, de vissaus, de sojasaus, het vijfkruidenpoeder en de peper erdoor en verhit alles al omscheppend nog 3 minuten. Bestrooi met het fijngehakte korianderblad. Lekker met rijst en een salade.
2 personen
bereidingstijd : 15 minuten
gebied : Vietnam
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : De Oosterse keuken (IKEA) / Anneke Ammerlaan
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten