zondag 26 juli 2009

Vietnamese kip met gember en vijfkruidenpoeder (Vietnam)

VIETNAMESE KIP MET GEMBER EN VIJFKRUIDENPOEDER

Dit zoet-pittige gerecht uit Vietnam is ook heerlijk als onderdeel van een minirijsttafel.

2 eetlepels olie
1 kleine ui, in partjes
200 gram kipfilet, in blokjes
1 teentje knoflook, in dunne plakjes
stukje gemberwortel van 20 gram, fijngehakt
1 ½ eetlepel honing
1 ½ eetlepel vissaus
1 ½ eetlepel sojasaus
½ theelepel vijfkruidenpoeder of koekkruiden
zwarte peper
1 eetlepel korianderblad, fijngehakt

Verhit de olie in een wok of hapjespan. Roerbak de ui hierin 3 minuten. Voeg de stukjes kip toe en roerbak ze 3 minuten. Voeg de knoflook en gember toe en roerbak ze mee tot ze beginnen te geuren. Roer de honing, de vissaus, de sojasaus, het vijfkruidenpoeder en de peper erdoor en verhit alles al omscheppend nog 3 minuten. Bestrooi met het fijngehakte korianderblad. Lekker met rijst en een salade.

2 personen

bereidingstijd : 15 minuten

gebied : Vietnam
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : De Oosterse keuken (IKEA) / Anneke Ammerlaan

Geen opmerkingen: