zaterdag 20 juni 2009

Tiramisu ijstaart

TIRAMISU IJSTAART

Bill Granger: “Eigenlijk is het maken van deze indrukwekkende taart een fluitje van een cent. Zet de taart een half uur voordat je hem serveert in de koelkast, dan is hij makkelijk te snijden.”

125 milliliter sterke zwarte koffie, afgekoeld
4 eetlepels Kahlúa (of andere koffielikeur)
4 eetlepels Marsala
200 gram savoiardi (Italiaanse lange vingers)
1½ liter goede kwaliteit vanille-ijs, iets zacht laten worden
150 gram pure chocolade van goede kwaliteit, geraspt

Bekleed een vierkante vorm van 20 x 20 centimeter met bakpapier. Roer de koffie, Kahlua en Marsala in een diep bord door elkaar.
Doop de savoiardi één voor één snel in het koffiemengsel en bekleed de bodem van de vorm ermee. Verdeel de helft van het vanille-ijs over de lange vingers en bestrooi met de helft van de geraspte chocolade. Maak op dezelfde manier nog zo’n laag en zet de schaal afgedekt 4 uur in de vriezer om op te laten stijven.
Til met behulp van het bakpapier voorzichtig uit de vorm en plaats op een schaal. Snijd voor het serveren in blokken.

8 personen

voedingswaarde : 375 kcal p.p.
bereidings- / vriestijd : 20 minuten / 4 uur

gerechtsoort : nagerecht

bron : Delicious. juni 2009

Geen opmerkingen: