zaterdag 20 juni 2009

Kippakketjes met basilicum, tomaat en bocconcini

KIPPAKKETJES MET BASILICUM, TOMAAT EN BOCCONCINI

Basilicumblad zit vol etherische oliën die de spijsvertering bevorderen. Behalve dat heeft basilicum een kalmerende werking. Zelf bepaalde eiwitten in kip brengen rust. Drukke dag gehad? Serveer kippakketjes met basilicum!

4 kipfilets à 200 gram
4 bocconcini *, in dunne plakjes
8 halfzongedroogde tomaten op olie, uitgelekt
8 grote basilicumbladeren
2½ eetlepel olijfolie
350 gram dunne sperziebonen of haricots verts, topjes verwijderd
1 - 2 eetlepels balsamicosiroop **

* Bocconcini zijn kleine bolletjes mozzarella, te koop bij goedgesorteerde supermarkten. Vervang ze eventueel door een grote bol.
** Balsamicosiroop of -glazuur is te koop bij delicatessenwinkels. Je kunt eventueel ook zelf balsamico of zoete PX-sherry inkoken tot een siroop

Verwarm de oven voor op 200°C.
Leg de kipfilets op een snijplank en snijd met een scherp mes een vulopening in het dikste deel, maar snijd niet helemaal door. Vul elke kipfilet met 1 in plakjes gesneden bocconcino, 2 zongedroogde tomaatjes en 2 basilicumblaadjes. Maak de filets dicht met cocktailprikkers.
Verhit een grillpan (of barbecue) tot matig heet. Bestrijk de pakketjes met 1 eetlepel olie en bak ze 2 minuten aan elke kant, of tot ze goudbruin zijn. Leg op een bakplaat en bak 10 minuten in de oven, of tot de kip gaar is en de kaas gesmolten.
Blancheer intussen de sperziebonen 2 - 3 minuten in kokend water met zout.
Halveer de kippakketjes en leg ze op de borden met de sperziebonen. Besprenkel met de balsamicosiroop en de rest van de olijfolie en serveer.

4 personen

voedingswaarde : 425 kcal p.p.
bereidings- / oventijd : 20 / 10 minuten

gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : Delicious. juni 2009

Geen opmerkingen: