zaterdag 20 juni 2009

Geroosterde asperges (Italië)

GEROOSTERDE ASPERGES

Belinda Jefferey: “Geroosterde asperges hebben niet meer die heldergroene kleur van gestoomde asperges, maar roosteren versterkt wel de smaak.”

3 - 4 bosjes groene asperges, houtige uiteinden verwijderd
3 - 4 eetlepels extra vierge olijfolie
citroenpartjes, voor erbij

Verwarm de oven voor op 250°C. Leg de asperges in een enkele laag op een grote bakplaat en besprenkel met olie. Schep de asperges met je handen door de olie zodat ze goed bedekt zijn.
Rooster 7 - 10 minuten op de bovenste richel van de oven tot de asperges zacht zijn als je ze met een pen inprikt. Schep op een schaal, bestrooi met zout en peper en serveer met de citroenpartjes.

6 - 8 personen

voedingswaarde : 80 kcal p.p.
bereidings- / oventijd : 10 / 10 minuten

gebied : Italië
gerechtsoort : bijgerecht

bron : Delicious. juni 2009

Geen opmerkingen: