zaterdag 20 juni 2009

Knoflooksperziebonen (Italië)

KNOFLOOKSPERZIEBONEN

4 grote, ongepelde tenen knoflook
2 eetlepels extra vergine olijfolie
20 gram ongezouten boter
2 sjalotten, fijngesneden
500 gram dunne sperziebonen of haricots verts

Kook de ongepelde tenen knoflook in 10 - 15 minuten in kokend water zacht. Giet af, laat iets afkoelen, pel ze en pureer ze met het lemmet van een koksmes op een snijplank. Verhit de olie en boter in een grote koekenpan op laag vuur. Bak hierin de sjalotten in 5 minuten glazig. Roer de knoflookpuree erdoor.
Kook intussen de bonen in ongeveer 4 minuten beetgaar in licht gezouten kokend water. Giet af, voeg toe aan de pan met sjalotten en schep om.

8 personen

voedingswaarde : 65 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten

land : Italië
gerechtsoort : bijgerecht

bron : Delicious. juni 2009

Geen opmerkingen: