vrijdag 7 november 2008

Diane Holigue's okra op Australische wijze (Australië)

DIANE HOLUIGUE'S OKRA OP AUSTRALISCHE WIJZE

Di Holuigue heeft een kookschool in Melbourne. Ze geeft daar zelf les en
haalt leraren uit de hele wereld. Degenen onder ons die het geluk hebben
gehad om daar les te mogen geven, zijn vaak onthaald op een maaltijd met
het gezin in haar prachtige rode eetkamer. Dit okragerecht werd snel in
elkaar geflanst op een avond waarop het gezin bij elkaar zat. Het recept
weerspiegelt de invloeden van ingrediënten uit het Verre Oosten, die in
het Australië van vandaag de dag gemeengoed beginnen te worden.

2 el plantaardige olie
2 gedroogde rode pepers
2 teentjes knoflook, gepeld en in lange snippers
450 g jonge, zachte okra, afgehaald
1½ - 2 el sojasaus
ruim 1 tl sesamolie
een snuf poedersuiker

Verhit de olie in een koekenpan op een middelhoge warmtebron. Voeg de
pepertjes toe. Laat ze heel even bakken tot ze uitzetten. Voeg de
knoflook toe en roer het mengsel één keer door. Schep dan de okra erdoor
en laat dit alles ongeveer 2 minuten bakken tot de okra heldergroen van
kleur wordt. Zet de warmtebron laag en laat het nog e10 - 15 minuten
zonder deksel pruttelen, of tot de okra zacht is. U hoeft de pan alleen
maar even af en toe te schudden of het mengsel even te roeren. Voeg ten
slotte de sojasaus, sesamolie en suiker toe. Laat dit nog een 2 - 3
minuten al roerend pruttelen. Dien heet op.

4 - 6 personen

land : Australië
gerechtsoort : groentegerecht

bron : Madhur Jaffrey's vegetarische gerechten : Een standaardwerk met
meer dan 600 recepten uit de hele wereld / Madhur Jaffrey

Geen opmerkingen: