4 plakken geitenkaas (Chèvre), 1 cm dik
½ dl crème fraîche
4 (water)buffeltournedos (of rund) à 160 g
3 dl kalfsbouillon (kant-en-klaar)
500 g pompoenvlees, (geschild, in blokjes)
2 sjalotten, gehakt
1 teentje knoflook, uitgeperst
1 eetl. verse tijm
1 borrelmaatje Cognac
boter
peper
zout
Braad de tournedos (om en om) aan in boter en leg ze in een ovenschaal.
Smoor in het braadvocht van de tournedos de sjalotjes, knoflook en
pompoen aan. Voeg tijm en peper en zout toe en blus af met de Cognac.
Voeg de kalfsbouillon en crème fraîche toe, kook even door en pureer dan
de saus met mixer of blender. Breng op smaak met peper en zout en hou
warm in een voorverwarmde oven op 100 ºC.
Bedek de tournedos met de plakken geitenkaas en laat 10 tot 15 minuten
in een voorverwarmde oven op 180 ºC doorgaren en gratineren. Serveer met
de saus apart.
Geef er Oostenrijkse kaas-groentestrudel bij (chique!) of haricotverts
met uitgebakken spekjes.
4 personen
land : Australië
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : 30 Wereldrecepten met kaas / Henk Prins en Jon Eykens
Geen opmerkingen:
Een reactie posten