vrijdag 7 november 2008

Gepocheerde prei met truffelvinaigrette (Australië)

GEPOCHEERDE PREI MET TRUFFELVINAIGRETTE

8 mooie dunne preien
1 kippenbouillontablet
3 eetlepels tomatenblokjes uit blik
3 eetlepels olijfolie mild (fles, AH)
4 eetlepels olijfolie met truffel (Monini)
3 eetlepels balsamicoazijn
½ bakje rucolacress
(versgemalen) peper

In grote pan ¾ liter water aan de kook brengen. Intussen preien schoonmaken en in 20 stukjes van ca. 12 cm snijden (rest bewaren voor soep of saus). Bouillontablet boven kokend water verkruimelen. Prei toevoegen en ca. 15 minuten koken. Prei uit kookvocht nemen en in zeef afspoelen onder koud stromend water.
Prei in schaal leggen. Tomatenblokjes over prei strooien. Olijfolie mild, 3 eetlepels olijfolie met truffel en 2 eetlepels azijn mengen en over prei sprenkelen. Ca. 30 minuten laten staan.
Op vier borden elk 2 stukken prei en tomatenblokjes leggen. Rest van olijfolie met truffel en azijn mengen met achtergebleven marinade in schaal en rond prei druppelen. Rucolacress klein knippen en in plukjes rond prei strooien. Bestrooien met peper.

4 personen

voedingswaarde : 225 kcal p.p.
voorbereidings- / wacht- / bereidingstijd : 30 / 30 / 5 minuten

land : Australië
gerechtsoort : voorgerecht

bron : Allerhande januari 2000

Geen opmerkingen: