vrijdag 7 november 2008

Carrot soup (Australië)

CARROT SOUP (WORTELSOEP)

1 aardappel (± 100 g)
1 kleine ui
2 sjalotjes
500 g geschrapte worteltjes
2 bleekselderijstengels
50 g boter of margarine
1 teentje knoflook
zout
1 tl suiker
2 takjes peterselie
2 takjes kruizemunt*
3 el slagroom

* U kunt ook 1 el gedroogde kruizemuntblaadjes nemen.

Aardappel schillen en wassen. In stukjes snijden. Ui en sjalotjes
pellen. In stukjes snijden. Worteltjes wassen en in plakjes snijden.
Bleekselderij wassen (en draden eraf trekken). In stukjes snijden. In
braadpan boter smelten. Toevoegen: aardappel, ui, sjalot, wortel en
bleekselderij. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Door elkaar
scheppen. ± 5 min. zachtjes bakken. Regelmatig roeren. Toevoegen: ½ l
water, 2 tl zout en suiker. Aan de kook brengen. Met deksel op pan,
aardappel in ± 15 min. zachtjes gaar koken. Intussen in kopje peterselie
en 1½ takje kruizemunt fijnknippen. Door soepmengsel roeren. In
mengbeker in gedeelten soepmengsel pureren. Overdoen in pan.
Soep in ± 10 min. zachtjes verhitten. Slagroom erdoor roeren. Over 4
diepe borden verdelen. Garneren met rest van blaadjes kruizemunt.

4 personen

voedingswaarde : 210 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 35 / 10 min.

land : Australie
gerechtsoort : voorgerecht

bron : Tip februari 1988

Geen opmerkingen: