dinsdag 29 april 2008

Dakhar (Senegal)

DAKHAR (TAMARINDESAP)

Dit tamarindesap is een verfrissende drank die wordt bereid van de zaden van
de tamarindepeul. Het lichtzure sap is koel en verfrissend maar moet met
mate gedronken worden vanwege de laxerende werking ervan (zoals ik een keer
merkte toen ik de smaak van iets wat ik niet lekker vond ermee wilde
wegspoelen).

stukje tamarindepulp van 10 centimeter
2 liter water
suikerstroop (naar keuze)

Doe de tamarindepulp in een middelgrote kom en voeg 5 deciliter water toe.
Kneed de pulp met uw handen zodat het sap eruit loopt. Zeef het sap door
kaasdoek en doe het in een fles van 2 liter. Voeg de rest van het water toe
en schud de fles goed. Laat de fles een nacht in de koelkast staan. Serveer
koel. Leng het sap eventueel aan om het minder bitter te maken of voeg een
beetje suikerstroop toe.

Voor 2 liter

land : Senegal
gerechtsoort : drank

bron : Koken in Afrika : Een culinaire en culturele ontdekkingsreis /
Jessica B. Harris

Geen opmerkingen: