dinsdag 29 april 2008

Ndiar (Senegal)

NDIAR (KARNEMELK)

In Senegal herontdekte ik karnemelk, die ik alleen kende omdat mijn vader
er, net als veel mensen uit het Zuiden van de Verenigde Staten, dol op is.
Senegalezen leken net zo verzot op karnemelk als mijn vader. Karnemelk wordt
gedronken als tiakri en als sow. Senegalese karnemelk lijkt meer op zure,
dikke gestremde melk, maar (traditioneel bereide) karnemelk is een goede
vervanging.

1 liter traditioneel bereide karnemelk
5 deciliter water
4 eetlepels suiker of scheutje oranjebloesemwater

Doe alle ingrediënten in een grote kan, roer goed om alles te mengen en laat
het geheel een nacht in de koelkast staan. Serveer gekoeld.

Voor 1½ liter

land : Senegal
gerechtsoort : drank

bron : Koken in Afrika : en culinaire en culturele ontdekkingsreis / Jessica
B. Harris

Geen opmerkingen: