maandag 3 maart 2008

Sousboontjies (Zuid-Afrika)

SOUSBOONTJIES

125 gram 'sugar beans' (of gewone witte bonen)
1 theelepel milde kerrie
1 eetlepel suiker
½ deciliter azijn
zout
peper
1 volle eetlepel boter
desgewenst 1 ei

Laat de bonen een nacht weken. Giet ze de volgende dag af en kook ze met wat
zout in zoveel water dat ze net onderstaan. Giet ze af zodra ze gaar zijn en
voeg dan de andere ingrediënten toe. Meng alles voorzichtig dooreen zodra de
boter gesmolten is. Pureer wat van de bonen en maak de saus daar wat dikker
mee. Klop desgewenst nog een ei, giet daar al roerend wat hete saus op, maar
laat de saus niet koken (anders schift het ei). Opdienen met bijvoorbeeld
gebraden lamsvlees.

4 personen

land : Zuid-Afrika
gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : Zuidafrikaans kookboek : Recepten uit de kleurrijkste keuken ter
wereld

Geen opmerkingen: