maandag 3 maart 2008

Hoenderpastei (Zuid-Afrika)

HOENDERPASTEI

diepvries bladerdeeg
1 kip
boter
2 - 3 uien
enkele kruidnagelen
mespunt piment
1 laurierblad
enkele zwarte peperkorrels
klein handje vermicelli
1 theelepel aardappelmeel
1 ei (losgeklopt met een theelepel water)

Snijd de kip in stukken. Snijd de uien in dunne ringen. Fruit die in de
boter niet al te bruin. Voeg dan de kip en de specerijen toe, en laat
zachtjes stoven. Voeg desgewenst wat water toe. Voeg, als het vlees bijna
gaar is, de vermicelli en het aangemaakte aardappelmeel toe. Laat het geheel
gaar worden. Haal het vlees uit de pan, verwijder de botjes, en hak het
vlees klein. Doe de stukjes terug in de pan en roer. Verhit de oven tot
200°C. Beleg een platte, ovenvaste schaal met plakjes bladerdeeg. Leg ze
enigszins overlappend naast elkaar en 'lijm' ze vast met koud water. Spreid
daar de vulling in een dikke laag over uit, maar laat circa 1½ centimeter
van de randen vrij en bestrijk die met koud water. Beleg de vulling met een
tweede laag bladerdeeg. Druk de randen goed op elkaar en maak er desgewenst
met een vork ribbeltjespatronen in. Decoreer de bovenkant desgewenst met
reepjes bladerdeeg, prik er gaatjes in met een vork en bestrijk het geheel
met het eimengsel. Zet de schaal in de oven en bak tot het bladerdeeg mooi
goudbruin is geworden.

4 personen

land : Zuid-Afrika
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Zuidafrikaans kookboek : Recepten uit de kleurrijkste keuken ter
wereld

Geen opmerkingen: