250 gram linzen
2 uien, gesnipperd
1 kaneelstokje
2 kardemompeultjes
½ deciliter olie
2 tomaten, ontveld
½ - 1 groene chilipeper, gehakt
2 tenen knoflook, gehakt
1 theelepel massalakerrie
1 theelepel komijn
1 theelepel korianderpoeder
½ theelepel koenjit
zout
2 kleine kalebassen (of pompoenen of courgettes)
3 eetlepels verse koriander, gehakt
Zoek eventuele steentjes uit de linzen en laat ze 1 uur in water weken.
Bak de uien glazig in de olie.
Voeg tomaten, chili en de rest van de kruiden toe; laat het mengsel 10
minuten sudderen. Voeg de uitgelekte linzen samen met 250 milliliter vers
water en zout toe en sudder het boven een laag pitje totdat het zacht is.
Voeg, als dat nodig is, wat meer water toe.
Schil de kalebassen, snijd ze middendoor, verwijder de pitten. Snijd het
vruchtvlees in schijven, leg deze op de linzen. Dek de pan af met een goed
sluitende deksel en sudder het geheel totdat de ringen zacht zijn.
Strooi korianderblaadjes over de dhall curry en serveer met gekookte rijst.
4 personen
land : Zuid-Afrika
gerechtsoort : veganistisch gerecht
bron : Wining & Dining augustus/september 1998
Geen opmerkingen:
Een reactie posten