zaterdag 11 maart 2023

Rog met paprika's (Egypte)

ROG MET PAPRIKA’S

Rog moet gefileerd en ontveld worden door de vishandelaar, bij wie je waarschijnlijk ook de visbouillon kan kopen die voor dit gerecht nodig is.

2 rode paprika’s
2 groene paprika’s
1 eetlepel olijfolie
1 teen knoflook
zout en peper naar smaak
2 eetlepels gehakte verse dragon
1,35 kg rogfilets
visbouillon
2 eetlepels kappertjes
1 blikje opgerolde ansjovis
2 eetlepels gehakte verse peterselie


Snijd 2 rode en 2 groene paprika’s in repen van 2,5 centimeter. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote koekenpan en bak hierin 1 fijngehakte teen knoflook 1 minuut. Zet het vuur hoog, doe de repen paprika erbij en laat ze 4 minuten meebakken, terwijl je voortdurend roert met een houten lepel. Strooi er zout en peper naar smaak en 2 eetlepels gehakte verse dragon door. Zet de pan opzij.
Leg 1,35 kg rogfilets in een grote koekenpan en giet er zoveel kokende visbouillon bij dat ze onder staan. Breng ze aan de kook, zet het vuur laag en houd ze 8 minuten tegen de kook aan. Schep de vis met een schuimspaan uit de koekenpan en leg ze op de repen paprika. Warm alles goed door.
Doe de vis en paprika over op een schaal. Garneer het gerecht met 2 eetlepels kappertjes en 1 blikje opgerolde ansjovis. Strooi er 2 eetlepels gehakte verse peterselie over en serveer het gerecht direct.

4 - 6 personen

land : Egypte
gerechtsoort : visgerecht

bron : Abrikozen langs de Nijl : Culinaire herinneringen aan Egypte / Colette Rossant

Geen opmerkingen: