zaterdag 11 februari 2023

Noedelsoep met kip, spinazie, mais en ei (Japan)

NOEDELSOEP MET KIP, SPINAZIE, MAIS EN EI

2 eieren
160 gram biologische kipdijfilet
½ eetlepel sriracha sauce (pittige chilisaus)
1 eetlepel arachideolie
1 ramen kit (Saitaku)
100 gram babyspinazie
150 gram crispy mais (blik)
1 salade-ui
100 gram gesneden spitskool


Breng een pan water aan de kook. Voeg als het water kookt de eieren toe en kook in 6 minuten net niet hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel ze en halveer in de lengte.
Meng ondertussen de kip met de sriracha, olie, peper en eventueel zout. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie of boter en bak de kip op middelhoog vuur in 5 minuten gaar. Keer halverwege.
Doe de 2 zakjes soepbasismix uit de ramen kit samen met 500 milliliter kokend water in een soeppan en breng aan de kook. Voeg de noedels uit de ramen kit toe en kook 1 – 2 minuten in de bouillon. Meng de spinazie erdoor.
Laat ondertussen de mais uitlekken en snijd de salade-ui in zo dun mogelijke ringen. Verdeel de spitskool met de soep over ruime kommen. Verdeel de mais erover. Snijd de kip in repen en leg samen met het ei erop. Bestrooi met de salade-ui en de zeewier-sesammix uit de ramen kit.

2 personen

voedingswaarde : 640 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten

gebied : Japan
gerechtsoort : maaltijdsoep

bron : AllerHande 3 – 30 mei 2021

Geen opmerkingen: