dinsdag 21 februari 2023

Kang Hed Say Hom Pom (Laos en Cambodja)

KANG HED SAY HOM POM (CHAMPIGNONSOEP MET KORIANDER)

500 gram verse champignons
1 kleine ui, fijngehakt
1 eetlepel ghee of boter
1 eetlepel plantaardige olie
1 theelepel gemalen koriander
½ theelepel komijnpoeder
1 theelepel zout
¼ theelepel gemalen zwarte peper
2½ kop kokend water
3½ kop melk of kokosmelk
1 eetlepel koud water
2 theelepels maïzena
2 eetlepels fijngehakte korianderblaadjes

Maak de champignons schoon. Hak de steeltjes ragfijn. Snijd de hoeden in reepjes. Verwarm ghee of boter en laat de ui er boven een matige hittebron in ‘smelten’. Voeg de champignons toe en bestrooi ze met gemalen koriander en komijnpoeder. Schep alles al bakkende enige malen om. Voeg zout en peper toe en giet het water erbij. Laat alles gedurende 10 minuten zachtjes koken. Voeg melk of kokosmelk toe.
Meng de maïzena aan met water en giet het mengsel bij de soep. Roer alles goed door en dien de soep op.
Bestrooi hem met korianderblaadjes.

6 - 8 personen

gebied : Laos en Cambodja
gerechtsoort : soep

bron : Aziatisch kookboek / Charmaine Solomon

Geen opmerkingen: