zaterdag 10 oktober 2020

Gugelhupf (Oostenrijk)

GUGELHUPF

Dit is een van de vele varianten van Gugelhupf.

250 gram margarine
250 gram suiker
1 pakje vanillesuiker
4 eieren
amandelessence
mespuntje zout
500 gram bloem
1 pakje bakpoeder
1/8 liter melk
50 gram gehakte noten
50 gram gehakte chocolade
3 eetlepels rum


Klop de margarine, de suiker, de vanillesuiker, de eieren, de amandelessence en het zout in een kom tot een schuimende massa. Vermeng wat bloem met het bakpoeder en roer ook dat erdoor. Leg de noten en de chocolade tenminste 1 uur van tevoren in de rum en roer dit nu, vermengd met een eetlepel bloem, ook door het deeg. Vet een tulbandvorm in en bestrooi hem met bloem. Vul hem met deeg en bak in een niet voorverwarmde oven op 180°C 70 - 80 minuten.
Plaats het gerecht na afkoeling op een decoratieve schaal, bestrooi het met poedersuiker en versier het midden met een bosje tuinkruiden.

6 personen

gebied : Oostenrijk
gerechtsoort : gebak

bron : De internationale keuken / Christine Schönherr

Geen opmerkingen: