zondag 23 augustus 2020

Gepofte aardappel met corned beef

GEPOFTE AARDAPPEL MET CORNED BEEF

Gepofte aardappels horen bij de zomer. Deze zorgen voor een extra zonnig tintje: ze zijn gevuld met romige, licht gekruide corned beef.

8 grote aardappelen
1 kleine ui
150 gram corned beef
2 bekertjes zure room (à 1¼ deciliter)
½ eetlepel tomatenketchup
3 takjes peterselie
zout
peper
1 theelepel paprikapoeder


Aardappelen onder koud water schoonborstelen. 8 Stukken aluminiumfolie (20 x 20 centimeter) uitspreiden. Aardappelen in folie wikkelen. Ui zeer fijn snipperen. Corned beef in stukjes snijden. In kom doen: ui, 1 bekertje zure room, corned beef en ketchup. Peterselie erboven fijnknippen. Door elkaar scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
Oven voorverwarmen op 225°C. In midden van oven aardappelen in 45 minuten gaar laten worden. Folie openvouwen. Met scherp mesje schil van aardappel kruislings insnijden en iets openduwen. Met theelepel aardappel voorzichtig iets uithollen. Corned-beefmengsel erin scheppen. Over aardappelen rest van zure room verdelen. Paprikapoeder erover strooien.
Lekker met (krul)andijviesalade.

4 personen

voedingswaarde : 400 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 / 60 minuten

gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Tip augustus 1990

Geen opmerkingen: