GOMBAPAPRIKÁS (CHAMPIGNONPAPRIKA’S)
400 - 500 gram champignons
1 flinke ui
stukje boter of margarine
1 à 2 eetlepels bloem
peterselie
1 afgestreken eetlepel paprika
een potje Bulgaarse yoghurt
De margarine laten smelten, de heel fijn gesneden ui er in fruiten, de champignons (men kan ook een andere paddenstoelensoort gebruiken) wassen, in plakjes snijden, bij de uitjes voegen en bakken tot alle vocht verdwenen is. Dan zouten, paprika bijvoegen en wat water, dan toegedekt even laten stoven tot alles gaar is. Dan de fijngehakte peterselie erop doen, de bloem erop strooien, goed door laten koken en dan de yoghurt er doorheen roeren. Het is aan te raden de yoghurt op een warme plaats te zetten voor het gebruik, zodat het eten niet te veel afkoelt, want denkt U er om, als de yoghurt erbij is, mag het niet meer koken.
Dit gerecht kan het beste bij rijst gegeten worden.
4 personen
gebied : Hongarije
gerechtsoort : bijgerecht
bron : Dat eten wij … : Hongaarse recepten / B. Nagy
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten