zaterdag 16 mei 2020

Spinazie met prei, eieren en tomaat uit de oven

SPINAZIE MET PREI, EIEREN EN TOMAAT UIT DE OVEN

400 gram spinazie
1 prei
2 tomaten
6 eieren
¼ liter slagroom
peper
zout
20 gram boter
25 gram pijnboompitten


Was de spinazie. Snijd de schoongemaakte prei in dunne ringen. Snijd de ontvelde tomaten in plakken. Klop de eieren los met de slagroom. Roer er een snufje zout en versgemalen peper door. Smeer een vuurvaste schaal in met boter. Verwarm de oven voor op 180°C.
Doe de spinazie en het aanhangende water met de preiringen in een pan en laat de spinazie op een vrij hoog vuur, al roerend, slinken. Laat de groenten in een vergiet uitlekken. Schep de spinazie en prei losjes in de ovenschaal. Verdeel de tomaatplakken over de spinazie. Giet het ei-roommengsel in de schaal. Strooi er de pijnpitten over. Zet de schaal onafgedekt 10 minuten in een oven van 180°C. Het gerecht is klaar zodra het ei is gestold.

4 personen

voedingswaarde : 489 kcal p.p.
bereidingstijd : 35 minuten

gerechtsoort : voorgerecht

bron : Boodschappen mei 2002

Geen opmerkingen: