dinsdag 26 mei 2020

Pappa al Pomodoro (Toscane, Italië)

PAPPA AL POMODORO

Deze Toscaanse boeren-tomatensoep, een lekkere volle maaltijdsoep, wordt met brood breid. U kunt dit gerecht ook maken met tomaten uit blik, gebruik dan 2 blikken à 400 gram en laat de tomaten iets uitlekken.

2 teentjes knoflook, in plakjes
6 eetlepels olijfolie
1½ - 2 kilogram tomaten, ontveld, zaadjes verwijderd
zout
zwarte peper
4 dikke plakken oud witbrood, ontkorst, in stukken
30 blaadjes basilicum, in grove stukken


Knoflook in 3 - 4 eetlepels olijfolie 5 minuten bakken. Tomaten toevoegen en op zacht vuur 30 minuten laten koken. Mengsel met zout en peper op smaak brengen. 6 Deciliter water toevoegen en soep aan de kook brengen. Brood toevoegen en roeren tot brood genoeg vocht heeft opgenomen. Eventueel extra water toevoegen als soep te dik is. Voor serveren basilicumblaadjes en 2 - 3 eetlepels olijfolie door soep roeren.

4 - 6 personen

voedingswaarde : 345 kcal p.p.
bereidingstijd : 45 minuten

gebied : Toscane, Italië
gerechtsoort : maaltijdsoep

bron : Tip Culinair mei 1997

Geen opmerkingen: