dinsdag 21 april 2020

Jamaica salade (Jamaica)

JAMAICA SALADE

De waterkers en de veldsla moeten goed bekeken worden op gaafheid. Was ze en droog ze voorzichtig in theedoeken.

4 sinaasappelen, geschild, in plakjes gesneden, een schil bewaard en fijngehakt
cayennepeper
zout
200 gram veldsla
1 bosje waterkers
1 eetlepel ingemaakte citroen
1 theelepel dragon, fijngehakt
6 eetlepels olie
2 eetlepels citroensap


Doe de sinaasappelschijfjes in een kom en strooi er wat cayennepeper, zout en de sinaasappelschil over. Doe er de veldsla en waterkers bij. Voeg de ingemaakte citroen en de dragon toe en schenk over dit geheel een Franse saus van de olie en het citroensap.

4 personen

gebied : Jamaica
gerechtsoort : salade

bron : “Green salads and fruit salads” door Mrs. C. F. Leyel in Salades en koude voorgerechten (Praktisch koken) / Richard Olney

Geen opmerkingen: