TAJINE VAN ZALM MET PAPRIKA’S
Marinade voor vis
6 zalmmoten zonder vel
3 rode paprika’s
2 uien
15 zwarte olijven, ontpit
3 eetlepels olijfolie
2 theelepels Provençaalse kruiden
Maak de marinade, schenk deze in een diep bord en leg de zalmmoten erin. Draai ze om, zodat al het visvlees goed met de marinade bedekt wordt. Zet de vis 2 uur koud weg.
Na 1½ uur marineertijd halveer je alvast de paprika’s in de lente. Verwijder zaad en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Pel de uien en snipper ze fijn. Snijd de olijven in plakjes.
Schenk de olijfolie in een tajine of gietijzeren stoofpan. Zet de pan op het vuur en voeg de uien toe. Fruit ze al omscheppend 2 minuten op laag vuur. Voeg de reepjes paprika, de olijven en de Provençaalse kruiden toe. Meng alles goed, dek af en stoof het geheel in 30 minuten op laag vuur gaar. Voeg na 15 minuten de zalmmoten toe en bestrijk ze met de marinade. Serveer de tajine warm.
6 personen
voor- / bereidingstijd : 120 / 32 minuten
gebied : Noord-Afrika
gerechtsoort : visgerecht
bron : Tajines & couscous / Laurence du Tilly
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten