vrijdag 15 februari 2019

Geroosterde rode paprika's met feta, kappertjes en citroen (Marokko)

GEROOSTERDE RODE PAPRIKA’S MET FETA, KAPPERTJES EN CITROEN

4 vlezige rode paprika’s
200 gram feta, verkruimeld
2 - 3 eetlepels olijf- of arganolie
2 eetlepels kappertjes
schil van 1 ingemaakte citroen, in kleine stukjes
zout


Verhit de grill voor op de hoogste stand. Gril de paprika’s tot ze zacht zijn en het vel zwart wordt; keer ze af en toe. (Of rijg de paprika’s, 1 tegelijkertijd, aan lange, metalen pennen en draai ze boven een gasvlam of rooster ze in een gloeiend hete oven.) Doe de paprika’s in een plastic zak, sluit de zak en laat hem 15 minuten staan. Ontvel de paprika’s, verwijder de steeltjes en de zaadjes, snijd het vruchtvlees in reepjes en schik ze op een bord.
Voeg de feta toe en giet de olie erover. Bestrooi met de kappertjes, de citroen en zo nodig met wat zout (afhankelijk van de soort feta).
Serveer met stukjes vers brood om de saus mee te deppen.

4 personen

gebied : Marokko
gerechtsoort : voorgerecht

bron : De Marokkaanse keuken : Hedendaagse kookkunst gebaseerd op oude tradities / Ghillie Başan

Geen opmerkingen: