vrijdag 15 februari 2019

Geroerbakte pijlinktvisjes met kruiden (Marokko)

GEROERBAKTE PIJLINKTVISJES MET KRUIDEN

8 pijlinktvisjes, schoongemaakt, met tentakels
1 theelepel gemalen kurkuma
1 eetlepel smen of olijfolie
2 teentjes knoflook, fijngehakt
15 gram verse gember, geschild en fijngehakt
1 - 2 theelepels honing
sap van 1 citroen
2 theelepels harissa
zout
een bosje verse koriander, grof gehakt, voor erbij


Dep de binnen- en buitenkant van de pijlinktvisjes en de tentakels droog. Bestrooi met de gemalen kurkuma.
Verhit de smen of olijfolie in een grote, zware braadpan en voeg de knoflook en gember toe. Voeg de pijlinktvisjes en de tentakels toe zodra de knoflook en gember bruin worden en bak ze snel op een hoog vuur aan beide kanten. (Bak ze niet te lang, anders worden ze taai.)
Voeg de honing, het citroensap en de harissa toe en roer tot er een dikke, gekarameliseerde saus ontstaat. Voeg zout toe, bestrooi met koriander en serveer meteen.

4 personen

gebied : Marokko
gerechtsoort : voorgerecht

bron : De Marokkaanse keuken : Hedendaagse kookkunst gebaseerd op oude tradities / Ghillie Başan

Geen opmerkingen: