zaterdag 16 september 2017

Pilaki (Het Egeïsch gebied, Turkije)

PILAKI (WITTE-BONENSALADE)

4 eieren (medium)
2 uien
zout
1 pot witte bonen (800 gram)
3 tomaten (pomodori)
6 takjes peterselie
4 takjes dille
3 takjes munt
½ citroen
3 eetlepels olijfolie (extra vierge)
½ eetlepel witte-wijnazijn
(versgemalen) peper
16 zwarte olijven


Eieren in 10 minuten hard koken. Intussen uien pellen en in ringen snijden, bestrooien met zout en 15 minuten laten staan. Intussen bonen laten uitlekken en afspoelen met koud water. Tomaten wassen en in partjes snijden. Peterselie, dille en munt fijnhakken. Citroen uitpersen. In kommetje citroensap, olijfolie en azijn tot dressing roeren. Uien afspoelen met koud water en droogdeppen met keukenpapier. Eieren pellen en overlangs in vieren snijden. Bonen, uien, tomaten, kruiden en dressing door elkaar scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. In schaal scheppen en garneren met ei en olijven.
Serveren met Turks brood.

4 personen

voedingswaarde : 325 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten

gebied : Het Egeïsch gebied, Turkije
gerechtsoort : mezze

bron : Turkije : Een culinaire ontdekkingsreis door de streekkeukens van Marmara, het Egeïsch gebied en Centraal-Anatolië (De streekkeukens van Europa) / Mieke van Laarhoven

Geen opmerkingen: