zaterdag 16 september 2017

Kadin Budu Köfte (Marmara, Turkije)

KADIN BUDU KÖFTE (VROUWENDIJEN)

50 gram rijst
1 ui
400 gram rundergehakt
1 theelepel piment
2 theelepels paprikapoeder mild
zout
(versgemalen) peper
4 takjes peterselie
1 ei (medium)
3 eetlepels bloem
4 eetlepels olijfolie


In pan met ruim water rijst volgens gebruiksaanwijzing gaarkoken en laten uitlekken. Intussen ui pellen en snipperen. Gehakt, rijst, ui, piment, paprikapoeder, zout en peper in kom doen. Peterselie erboven fijnknippen. Ei toevoegen en geheel tot smeuïg mengel kneden. Van gehakt met behulp van 2 eetlepels 12 ovale gehaktballetjes maken, stevig aandrukken. Tot gebruik in koelkast bewaren.
Bloem in diep bord strooien en gehaktballetjes erdoor wentelen. In pan olie verhitten. Gehakt even aanbraden en op laag vuur in 20 minuten bruin en gaar bakken. Serveren met partjes citroen.
Lekker met rijst en tomatensalade met oregano.

4 personen

voedingswaarde : 425 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 20 / 25 minuten

gebied : Marmara, Turkije
gerechtsoort : mezze

bron : Turkije : Een culinaire ontdekkingsreis door de streekkeukens van Marmara, het Egeïsch gebied en Centraal-Anatolië (De streekkeukens van Europa) / Mieke van Laarhoven

Geen opmerkingen: