donderdag 7 september 2017

Kalamar Pilaki (Turkije)

KALAMAR PILAKI (INKTVIS-PILAKI)

500 gram diepvries-inktvis
2 uien
3 worteltjes
1 flinke aardappel
1 kleine knolselderij
2 tomaten
6 teentjes knoflook
bosje peterselie
2½ deciliter olijfolie
1 theelepel suiker
zout
paprikapoeder


Laat de inktvis ontdooien. Pel de uien en snipper ze fijn. Maak de worteltjes, de knolselderij en de aardappel schoon en snijd alle groenten in stukjes. Was de tomaten, snijd ze van boven kruisgewijs in en dompel ze even in heet water. Trek er dan de velletjes af en snijd ze in stukjes. Schil de teentjes knoflook. Was de peterselie, sla hem droog en hak hem fijn. Verhit de olie in een pan en fruit hierin de ui glazig. Voeg er dan de stukjes wortel aan toe en na 2 minuten de overige groenten. Breng alles op smaak met de suiker, wat zout en het paprikapoeder. Giet er 1½ deciliter water op en laat de groenten 25 minuten zachtjes koken. Voeg dan inktvis en de peterselie eraan toe en laat het gerecht nog 7 minuten smoren. Serveer de inktvis-Pilaki koud.

4 personen

voor- / bereidingstijd : 50 / 30 minuten

gebied : Turkije
gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : Melek Renan Atalay in De fijne Turkse keuken / Hubert Knich, Melek Renan Atalay

Geen opmerkingen: