vrijdag 27 mei 2016

Anginares me Koukia (Griekenland)

ANGINARES ME KOUKIA (ARTISJOKKEN MET TUINBONEN)

12 artisjokharten
750 gram gedopte tuinbonen
1 grote bos lente-uitjes
2 - 3 eetlepels gesnipperde dille of venkel
1 volle theelepel gesnipperde munt
2 deciliter olijfolie
1 eetlepel citroensap
zout
versgemalen peper

Snipper de uitjes en doe ze met de gedopte bonen en groene kruiden in een ondiepe pan met dikke bodem. Voeg de olijfolie toe en laat alles tien minuten zachtjes sudderen. Leg er daarna de goed afgespoelde en uitgelekte artisjokharten op en strooi wat peper en zout bij. Giet er het citroensap nog bij en zoveel water dat alles krap onder komt te staan. Laat dit nog een half uurtje sudderen en wacht tenminste een half uur met het opdienen.

4 personen

gebied : Griekenland
gerechtsoort : groentegerecht

bron : De Griekse keuken bij u thuis / Joyce Stubbs
Een reactie plaatsen