zaterdag 21 november 2015

Wit konijn met knoflook (Oekraïne)

WIT KONIJN MET KNOFLOOK

80 gram boter
1 konijn van 1,25 kilogram, in stukken verdeeld
16 teentjes knoflook, in dunne plakjes gesneden
250 milliliter zure room of crème fraîche
300 milliliter kippenbouillon of water
2 eetlepels zonnebloemolie
zeezoutvlokken
pasta (bij voorkeur fusilli) of rijst, om erbij te geven


Schep de boter in een pan met een zware bodem. Leg de stukken konijn in de pan. Houd twee in plakjes gesneden teentjes knoflook apart, om te fruiten, en bedek de stukken konijn met de rest.
Klop in een kan de zure room en de bouillon of het water door elkaar. Breng het mengsel op smaak met flink wat zout. Giet het uit over het konijn en breng het aan de kook. Draai het vuur lager en stoof het konijn 1½ uur, tot het vlees van de botten valt.
Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en fruit de apart gehouden plakjes knoflook tot ze goudgeel zijn. Pas op dat ze niet aanbranden! Haal ze uit de pan en leg ze op keukenpapier.
Haal het vlees van de botten (met je handen), schep het om met de saus en dien het op met pasta of rijst. Vergeet niet de knapperige plakjes knoflook erover te strooien.

4 personen

gebied : Oekraïne
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Mamoesjka : Verrassende en inspirerende recepten uit Oekraïne / Olia Hercules
Een reactie plaatsen