zaterdag 21 november 2015

Vinegret (Oekraïne)

VINEGRET (SALADE VAN BIETJES EN AUGURKEN)

500 gram rode bietjes, ongekookt, geschild en in blokjes van 5 millimeter gesneden
300 gram bloemige, maar toch stevige aardappels (bijvoorbeeld Maris Piper), geschild en in blokjes van 5 millimeter gesneden
2 eetlepels zonnebloemolie
50 gram doperwten uit de diepvries, geblancheerd (2 minuten gekookte in kokend water en daarna afgegoten)
½ rode ui, gesnipperd
1 grote augurk, in blokjes gesneden
2 eetlepels ongeraffineerde zonnebloemolie
zeezout (in vlokken)
versgemalen zwarte peper


Verwarm de oven voor op 180°C.
Schep de bietjes en de aardappels om met de zonnebloemolie. Leg ze op een bakplaat en bestrooi ze royaal met zout en peper. Schuif de bakplaat in de oven en stoof de groente tot hij licht is gekaramelliseerd.
Laat de bietjes en de aardappels afkoelen. Schep ze om met de overige ingrediënten. Proef het mengsel en voeg zo nodig zout en/of peper toe.

4 personen

gebied : Oekraïne
gerechtsoort : salade

bron : Mamoesjka : Verrassende en inspirerende recepten uit Oekraïne / Olia Hercules

Geen opmerkingen: