vrijdag 27 november 2015

Fassoulakia me Domates (Griekenland)

FASSOULAKIA ME DOMATES (SPERZIEBONEN MET TOMATEN)

Dit recept is uitermate geschikt voor wat oudere sperziebonen.

500 g sperziebonen
zout
peper
2 eetl. olijfolie
4 tomaten
1 theel. gedroogde oregano
1/8 l water
1 teentje knoflook
1 ui


De sperziebonen schoonmaken, breken en wassen. Water aan de kook brengen en daarin de boontjes leggen. Voor een meer romige smaak kunt u een klontje roomboter aan het water toevoegen. Afhankelijk van de leeftijd de boontjes in 15 - 20 minuten gaar koken. De boontjes afgieten en enigszins afkoken.
De tomaten even in kokend water leggen, pellen en in partjes snijden. Ui en knoflook schillen en fijnsnipperen (de knoflook kan men ook uitpersen). De olie heet maken en daarin de gesnipperde ui en knoflook glazig fruiten. Tomaten en kruiden aan de gefruite ui toevoegen en het geheel ca. 10 minuten laten smoren. Ten slotte de gare boontjes toevoegen, die men nog ca. 5 minuten mee laat stoven. Alles goed door elkaar zetten en het gerecht op smaak brengen met peper en zout.

4 personen

land : Griekenland
gerechtsoort : groentegerecht

bron : De populairste buitenlandse recepten : Italië, Griekenland, Spanje, Joegoslavië en Hongarije (Helmond keukengidsen)

Geen opmerkingen: