zondag 23 augustus 2015

Gestoofde aubergine op z'n Thais (Thailand)

GESTOOFDE AUBERGINE OP Z’N THAIS

3 eetlepels zonnebloemolie
1 middelgrote ui, gesneden
2 teentjes knoflook, fijngesneden
2,5 centimeter verse gemberwortel, fijngehakt
1 eetlepel Thaise rode currypasta
450 gram aubergine, in blokjes
3 eetlepels vers limoensap
2 eetlepels donkere rietsuiker
1 theelepel zwarte bonensaus
snufje zout
8 verse basilicumblaadjes, gesnipperd (gebruik Thaise basilicum als je het kan krijgen)

Verhit de olie in een wok of grote koekenpan, voeg de ui, knoflook en gember toe en roerbak op een matig vuur gedurende 3 minuten tot ze net beginnen te bruinen.
Roer de currypasta erdoor en bak 1 minuut. Voeg de blokjes aubergine toe en roerbak ongeveer 3 minuten tot ze licht gebruind zijn. Voeg het limoensap, suiker, zwarte bonensaus, zout en 300 milliliter koud water toe en breng aan de kook, roer. Dek af en laat sudderen op een laag vuur gedurende 15 minuten, totdat de aubergine gaar is.
Verwijder het deksel en laat sudderen tot de vloeistof vermindert en de saus dik en stroperig wordt. Roer de basilicum erdoor en serveer onmiddellijk met Thaise geurige rijst.

4 personen

voor- / bereidingstijd : 15 / 20 minuten

gebied : Thailand
gerechtsoort : veganistisch gerecht

bron : Vegetarian Good Food maart 1995 (mijn vertaling)
Een reactie plaatsen