donderdag 27 augustus 2015

Bouillabaisse (Provence, Frankrijk)

BOUILLABAISSE

4 eetlepels olijfolie
1 ui, gesnipperd
4 teentjes knoflook, fijngehakt
2 stengels bleekselderij, in boogjes, of 1 venkelknol, in reepjes
1 prei, in ringen
3 tomaten, gepeld, in blokjes
1 blikje (70 gram) tomatenpuree
1 sinaasappel, schoongeboend
1,5 liter visbouillon
2 takjes tijm, of 1 eetlepel gedroogde Provençaalse kruiden
1 envelopje saffraan of ½ theelepel saffraanpoeder
300 gram kabeljauw- of tilapiafilet, in repen of blokjes
300 gram zalmfilet, in repen
200 gram zeevruchtencocktail, ontdooid
tabasco naar smaak


Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de bleekselderij, prei, tomatenblokjes en –puree toe en bak 2 – 3 minuten mee. Schil 5 centimeter schil van de sinaasappel. Voeg de sinaasappelschil, visbouillon, tijm en saffraan toe aan de pan en kook zachtjes 10 minuten. Voeg de kabeljauw, zalm en zeevruchten toe en verwarm 5 minuten tegen de kook aan. Verwijder de tijm en sinaasappelschil. Breng de bouillabaisse op smaak met tabasco. Lekker met sneetjes stokbrood met rouille.

4 personen

voedingswaarde : 440 kcal p.p.
bereidingstijd : 35 minuten

gebied : Provence, Frankrijk
gerechtsoort : maaltijdsoep

bron : Boodschappen augustus 2014
Een reactie posten