woensdag 8 juli 2015

Salsa Cruda (Mexico)

SALSA CRUDA (GEKRUIDE SAUS VAN RAUWE TOMATEN)

½ kilogram niet te grote tomaten
1 flinke ui, fijngehakt
1 eetlepel verse koriander, grofgesneden
1 theelepel Serrano chili (uit blik), uitgelekt, goed gewassen en fijngesneden
½ eetlepel zout
zwarte peper, vers gemalen
snufje suiker


Dompel de tomaten in kokend water en haal ze er na 15 seconden uit. Houd de vruchten onder de koudwaterkraan en haal er met een scherp mesje het vel af. Snijd het steeltje eruit en halveer de tomaten in de breedte. Druk de helften zachtjes uit om zaad en sap te verwijderen en hak ze fijn. Meng in een flinke kom de tomaten, ui, koriander, chili, zout, peper en suiker en roer alles voorzichtig maar grondig dooreen. Proef of het geheel kruidig smaakt. Wanneer de saus niet dadelijk wordt opgediend, kan men de kom met een plastic hoes bedekken en in de koelkast zetten. De inhoud blijft minstens 2 dagen goed. Salsa cruda wordt altijd geserveerd bij gebraden vlees, gevogelte, vis, taco’s en tostada’s.

Voor ongeveer ½ liter saus

gebied : Mexico
gerechtsoort : saus

bron : In de Zuid-Amerikaanse keuken / Jonathan Norton Leonard

Geen opmerkingen: