donderdag 1 januari 2015

Æg i Sovs (Denemarken)

ÆG I SOVS (EIEREN IN SAUS)

4 eieren
1 eierdooier
50 gram boter
2 eetlepels bloem
2½ à 3 deciliter melk
1 eetlepel mosterd of een halve eetlepel geraspte mierikswortel
2 eetlepels fijngeknipte bieslook
100 gram gepelde garnalen
een mespunt zout
een mespunt peper


De 4 eieren hard koken. De boter smelten, het meel er blond in roosteren. Scheutje voor scheutje de melk erdoor roeren. Blijven roeren tot de saus de juiste dikte heeft gekregen. Door het eigeel een beetje van de warme saus roeren e dit weer door de saus roeren (van het vuur af). Zout, peper en de met een heel klein beetje melk aangelengde mosterd erbij doen. 1 Eetlepel bieslook erdoor roeren. De eieren Pelle en halveren. De halve eieren op een schotel leggen. De saus er overheen gieten. De garnalen en de overgebleven bieslook erover strooien.

4 personen

gebied : Denemarken
gerechtsoort : eiergerecht

bron : Recepten uit de Deense keuken / Birgit Andersen

Geen opmerkingen: